0.6 fej karfiol
1.3 evőkanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
40 dkg csirkemell (filé)
220 g tejföl (12%-os)
0.6 csapott mokkáskanál só
0.3 csapott kávéskanál bors - fekete (őrölt)
1.3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
13.3 dkg sajt - trappista (reszelt)
A karfiolt rózsáira szedjük, fazékba tesszük, felengedjük vízzel, hogy ellepje és adunk hozzá 1 evőkanál ételízesítőt, amire figyeljünk mennyire sós. (Én a házi készítésű ételízesítőmből tettem 1 evőkanállal, abban pici só van csak) Félig megfőzzük, tehát nem puhára, hanem amíg még kicsit roppanós. Leszűrjük, csepegtetjük. A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük és felszeleteljük. A szeleteket sózzuk, megszórjuk kevés őrölt borssal, ételízesítővel, majd egy tűzálló tálba tesszük őket egymás mellé. Tetejére tesszük a karfiolrózsákat. Tálba tesszük a tejfölt. Hozzáadjuk a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és jól elkeverjük.Ezt a masszát a karfiol tetejére simítjuk szép egyenletesen. 180 C fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt szép pirosra sütjük. És kész is a finomság! :)
Eredeti recept Apróséf
Se porneste cuptorul si se lasa la incalzit pana la 180 grade Celsius. 1. Dupa asta curatam cartofii si le scoatem miezul cu un cutit. 2.Ii punem la fiert intr-o cratita pent...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKarfiolt kirántom. tej+liszt-->besűrítem+tojás+margarin+sajt :)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkápia paprikát, ketté vágtam, kimagoztam. 2 db tömlős sajtkrémet, kockára vágott hagymát, kockázott bacont, kicsi őrölt borsot összekevertem, megtöltöttem a paprikákat, megszórtam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajat, vajat olvasztani-1 kis fej hagymát megdinsztelni. 1db répát, pici zellert reszelve rátenni a hagymára, kevés víz alatt párolni 10-15 percig. 1-2 paradicsomot vagy paradic...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű