2 csirkemell, 30 dkg karfiol, 2 tojás, reszelt sajt, kévés tej, 2 evőkanál tejföl, fűszerek: só, bors, ételízesítő
A kis darabokra szétszedett karfiolrózsákat sós, vegetás vízben félpuhára főzzük, / puha legyen, de ne essenek szét a rózsák /.
A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk, kicsi olajon elősütjük, hogy egy kis színt kapjon.
A tojást felverjük, belekeverjük a tejfölt, a reszelt sajt felét, sóval, borssal, vegetával ízlés szerint fűszerezzük .
Tűzálló kivajazott tálba rakjuk egymás mellé a húst, ráhalmozzuk a megfőtt karfiolt, leöntjük a tojásos keverékkel, megszórjuk a maradék sajttal, majd sütőben összesütjük .
A megmosott krumplit héjában megfőzöm, de csak majdnem teljesen puhára. Közben mellette egy másik lábosban megfőzöm a tojásokat is, 5 perces keménytojásra, majd mindkettőt hagyom l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott sertéshúst kevés olajon pirospaprikával meghintve, zúzott fokhagymával, sóval, kevés vízzel felöntve félpuhára pároljuk. A karikára vágott vöröshagymát olajon ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat kicsumázzuk. A gombát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük a felvágott vöröshagymával s fokhagymával együtt. Kiszedjük, hozzáadjuk a darált csirkehúst, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűvöröshagymát megpucoljuk, és felkockázzuk. Az olajat felhevítjük, és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a lisztet, a hámozott paradicsom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű