500 g darált sertéshús
2 ek olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 ml paradicsomlé
300 g csemegekukorica (1 konzerv)
500 g vörösbab (2 konzerv)
só, bors (ízlés szerint)
1 tk majoranna
1 tk oregánó
1 tk petrezselyem
1 tk fűszerpaprika
csipet fahéj
1 tk csípős paprikakrém
cayenne bors ízlés szerint
1 ek worcestershire szósz
1. Apróra vágott vörös- és fokhagymán megpirítjuk a darált húst, amikor félkész, hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, majoranna, oregánó, petrezselyem, fahéj, paprika). 2. Ha kész a hús, hozzáadjuk a babot és kukoricát (leve nélkül), majd rövid kevergetés után felöntjük a paradicsomlével. 3. Hozzáadjuk a cayenne borsot és más csípős fűszert, amit szeretnénk, főzzük 10 percig és tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
jássárgáját keverőtálban habos-világosra keverjük a cukor felével, hozzáadjuk a lisztet és a sót. A fehérjét lágy habbá verjük, egyharmadát a sárgájához keverjük, a maradékot habla...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, sütőtálba szórjuk, összekeverjük sóval, borssal és 2 ek. olajjal. Alufóliával letakarjuk, 180 °C-ra előmelegített sütőben 25 percig párol...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, besózzuk, és állni hagyjuk. A csirkemelleket vékony szeletre felvágjuk. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük. A...
Elkészítési idő: 85 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgát összegyúrjuk a sóval és szódabikarbónával elkevert mandulával. 20 centis, zsírral kikent pitetálba nyomkodjuk úgy, hogy a masszából a tál oldalára is kerüljön. 150 fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű