6 db nagy zöldpaprika
4 nagy paradicsom
1 nagy fej hagyma
8 evőkanál rizs
so, bors, keves piros paprika
olaj a hagyma parolasahoz
A paprikakat megmostam, kicsumaztam,es kockakra vagtam.
A paradicsomokat is megmostam, es szinten kockakra vagtam.
A hagymat vekonyan felszeleteltem.
Egy teflon edenyben a hagymat uvegesre paroltam, hozzaadtam a felkockazott paprikat, es egyutt is paroltam egy keveset.
Utana hozzaadtam a paradicsomot, es a fuszereket.
Osszekevertem, hozzatettem a rizset, felontottem annyi vizzel,hogy jol ellepje.
Alacsony tuzon, lefedve hagytam főni.
Amikor a rizs megpuhult, akkor elzartam a langot.
Hagytam lefedve kb. 20 percet, hogy az izek jol osszerjenek...
A lecsó balkáni eredetű étel, de Európában szinte mindenhol eszik.
Annyi szent, gyors és energiaszegény vacsorát tudhatunk magunkénak, ha nem zsíron főzzük, és nem eszünk meg hozzá fél kiló friss, ropogós fehérkenyeret, aminek a héjával majd kitunkoljuk a szaftot.
Lehet mélyhűteni és tartósítani...
A mustáros-sonkáshoz A sonkát felvágjuk, és az aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a felvágott újhagymát, a mustárt és a vajat. Jól összedolgozzuk, ha szükséges, ízesítjük. Hűtőben hete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágja szeletekre a mozzarellagolyót, majd vágja a csirkemelleket 2-re. Kenje el a Philadelphia ® -ot a csirkemell belsejében, tetejére helyezzen egy szelet mozzarellát, és tegye ho...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyűelkészítés A leveles tésztákat (ha mélyhűtve tároltuk) kivesszük összeállítás előtt egy órával, és kicsomagolva, szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Addig felkockázz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűezeket mindet feldarabolva egy nagyobb lábosba teszem... alaposan szét főzöm... botmixerrel mixelem... jó krémessé teszem... mehet vissza a tűzre... most már tenni kell rá egy fedő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű