1 csomag tészta
1 evőkanál vaj
1 hagyma
5 dkg liszt
7 dl tej
1 evőkanál édes mustár
50 dkg karfiol (rózsákra szedve)
1 csokor friss petrezselyemzöld
15 dkg bacon
10 dkg sonka
10 dkg reszelt ementáli
só, bors
olaj
A tésztát sós vízben megfőzzük. A vajat felmelegítjük és a lisztet is belekeverjük. Ezután levesszük a tűzről és lassan beleöntjük a tejet, majd felforraljuk, amíg elkezd sűrűsödni. A hagymát egy másik edényben, kevés olajon megdinszteljük, majd belekeverjük. A karfiolt megfőzzük, ha mirelit kiolvasszuk és a szószba keverjük, majd a leszűrt tésztát kiolajozott hőálló edénybe tesszük, összekeverjük a karfiolos szósszal és fűszerezzük. A bacont, a sonkát és a petrezselymet felaprítjuk a tetejére halmozzuk, majd a sajtot is rászórjuk és 180 fokon 20-22 perc alatt megsütjük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha a hús megpirult, akkor hozzáöntjük a paradicsomszó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű: A zöldségeket tisztítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk. Kevés olajon sóval, babérlevéllel, fedő alatt elkezdjük dinsztelni. Közben a darált húst a tojással, sóval, borssal, p...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMinden hozzávalót összeaprítunk, és kevés zsíron puhára pároljuk.A végén a tejfölt kikeverjük a tojással,és a tetejére öntve rásütjük. Friss kenyér illik hozzá.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz1. A görög csirkecomb elkészítéséhez a megmosott és szárazra törölt csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk, és olívaolajon néhány perc alatt elősütjük. 2. Egy kiolajozott tepsibe...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Nehéz