menu

Családireceptkönyv.hu

Chililekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 db piros kaliforniai paprika (nagy)
5 db chili (4 kimagozva+1 maggal felkarikázva)
5 ek cukor
1 dl vörösbor
13 g dzsemfix (extra)

Elkészítés:


A kaliforniai paprikákat pár percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd hideg vízzel hűtjük, és meghámozzuk, végül kockára vágjuk.
2.Egy lábosba tesszük a chilivel és a borral együtt, majd addig pároljuk, míg megpuhul, és a leve elfő, majd botmixerrel pépesítjük.
3.Hozzáadjuk a cukrot, és tovább főzzük, míg kissé besűrűsödik.
4.Mmajd jön a dzsemfix, amellyel együtt 5 percig főzzük.
5.Tiszta üvegbe töltjük, (ez a menniység egy 375 ml-es üveghez volt elég), a tetőt rácsavarjuk, és az üveget fejre állítjuk. (Nem kell dunsztolni, ez a dzsemfix legnagyobb előnye

Chililekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: petra
Tejmentes madartej
Tejmentes madartej

A kokusztejet elkezdem felforrositani, Amikor meg csak langyos, kiveszek belole 2dl-t es elkeverem benne az eritritet, a vaniliat, a sot es a 2 tojassargajat. Ezt visszaontom az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi pizzaszósz Szilvi
Házi pizzaszósz Szilvi

Összekeverem a hozzávalókat és 1 órát főzöm, kiveszem a babérlevelet és összeturmixolom üvegbe teszem, és gépbe 95fok 30 percre! Érdemes lédús paradicsomot használni akkor nem l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
 Házi majonéz (Posta Renata)
Házi majonéz (Posta Renata)

• A tojássárgáját kézi vagy gépi habverővel keverd ki a sóval és a mustárral. • Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett adagold hozzá az olajat is. • Végül ízesítsd citromlév...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajninja
Citromos sült paprika krém dióval
Citromos sült paprika krém dióval

A paprikákat megmossuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük és 220 fokon alaposan megsütjük, majd tálba tesszük és fóliával lefedjük, így a gőzben felpuhul a paprika héj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk