2 kg paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
1 marék bazsalikom,
1 marék petrezselyem,
só,
bors,
1 gerezd fokhagyma,
1 kk.szalicil vagy nátriumbenzonát.
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk.
A paradicsom héját lehúzzuk kockára vágjuk, és a hagymához adjuk. Lassú tűzön főzzük, kicsit besűrítjük.
A bazsalikomot és a petrezselymet apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük a fokhagymanyomón. Hozzáadjuk a paradicsomhoz, végül sóval borssal ízesítjük. Tűzről levéve hozáadjuk a szalicilt.
Üvegekbe töltve száraz dunsztba tesszük. ( párnák között hagyjuk kihűlni.)
Nagyon finom spagettire egy kis gombával megbolondítva, sajttal a tetején.
A narancsokat alaposan mosd meg és szedd le a héjukat. Éles késsel filézd ki a gerezdeket a fehér hártyából, így nem lesz keserű a lekvár. Érdemes a lábas felett dolgozni, hogy a n...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKimagvalunk hamvas magváló szilvát, megmérjük és a gyümölcshöz cukrot és szalicilt keverünk. Alaposan átforgatjuk, másnapig állni hagyjuk, csak akkor töltjük üvegekbe, kötjük le és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű