menu

Családireceptkönyv.hu

Mazsolás-túrós tésztafelfújt


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


• túró 50 dkg
• tejföl 1 dl
• Porcukor 12 dkg
• Citrom reszelt héja 1 db
• só 1 csipet
• Tojás, szétválasztva 3 db
• Tojásfehérje 1 db
• mazsola 5 dkg
• fodros tészta, kifőzve 25 dkg
• vaj a tál kikenéséhez 3 dkg
• Tetejére: porcukor
• Tálaláshoz: málnaszósz

Elkészítés:


A krémhez kikeverjük a túrót a tejföllel, porcukorral, reszelt citromhéjjal, sóval és a tojások sárgájával. A masszába forgatjuk a mazsolát, a kifőtt, leszűrt tésztát, végül összeforgatjuk a felvert tojásfehérjehabbal (a porcukorból tegyünk félre két evőkanállal, azt a habhoz adjuk, de csak akkor, amikor már félig felvertük). A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra. Egy nagy (vagy több egyszemélyes) hőálló tálat kivajazunk, majd beleöntjük a habos túrós tésztát. Kb. 25 percig sütjük, amíg a teteje megpirul, és kissé megemelkedik. A tetejére porcukrot szórunk. Málna- vagy más piros bogyós gyümölcsöntetet kínálhatunk hozzá.

Mazsolás-túrós tésztafelfújt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kevert almafánk
Kevert almafánk

Az almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A tökéletes mézeskalács recept
A tökéletes mézeskalács recept

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. nyújtjuk, szaggatjuk 200 fokon megsütjük. Vigyázz! Gyorsan sül, nem kell sötétre sütni! Máz: tojásfehérje, porcukor Nem kell az összes fehérj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lasagne rolád
Lasagne rolád

A tésztát sós, lobogó vízben "al dente" megfőzzük. Nem szabad puhára főzni, mert akkor szakad és nem lehet majd szépen tekerni. Akkor jó, ha még nincs teljesen átfőve. Ha megfőtte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kakukkfüves tejszínes csirkemell, pennével
Kakukkfüves tejszínes csirkemell, pennével

Első lépésként rakjunk fel sós vizet forrni a tésztának. Általában 1 kiló tésztához 10 liter vizet kéne használni. Picit lehet kevesebb, de muszáj ellepnie azt. Amikor forr a víz,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk