20 dkg trappista sajt
20 dkg fokhagymás csirkemell sonka
2 db főtt tojás
2 dl tejföl (20 %-os)
1-2 ek majonéz
1 tk mustár
bors-, ételízesítő ízlés szerint
2-3 szál újhagyma
A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk és apró kockákra vágjuk.
A sonkát szintén felkockázzuk.
Az újhagymát szeletekre vágjuk.
A tejfölt alaposan kikeverjük a mustárral és a majonézzel. Ízesítjük ízlés szerint: borssal és ételízesítővel.
A sajtot lereszeljük, egy részét félretesszük (a szendvicsek tetejére), másik részét pedig a masszához adjuk.
Az összes alapanyagot elkeverjük és vastagon, az előzőleg felszeletelt kenyerekre halmozzuk. A tetejét reszelt trappista sajttal megszórjuk.
A sütőt kb. 180-200 fokra előmelegítjük és addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
A krumplikat (és a citromot) jó alaposan megmostam (le is lehet róla kapirgálni a héjat), majd sós vízben megfőztem őket. Közben egy tálban összekevertem a mustárt egy jó löttyinté...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz 1 tojássárgáját kikeverjük a mustárral simára, hozzá adjuk a tejfölt, sót, őrölt borsot, apróra vágott snidlingen (v. hagymát) ... ezzel kész a saláta alap… a 10-12 db tojás...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellekről leitatjuk a nedvességet. Sózzuk, borsozzuk és vajjal jól megkenjük, és sütőben pirosra sütjük. Míg a csirke sül, a joghurtot elkeverjük a majonézzel, adunk hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBalsamic Dijon Servings: 16 INGREDIENTS 3 tablespoons Dijon mustard 3 tablespoons honey Salt, to taste Freshly ground black pepper, to taste 1 cup extra-virgin olive o...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes