1 csm Fettuccine tészta, ( 50 dkg )(szélesmetélt)
10 dkg vaj,
10 dkg főtt sonka ( prosciutto )
20 dkg zöldborsó,
3 db tojás,
2 dl főzőtejszín,
5 dkg kemény sajt (parmezán)
ízlés szerint só, frissen őrölt fehérbors
1 db közepes vöröshagyma
A hagymát apró kockára vágjuk, vajon üvegesre pároljuk.
A főtt sonkát (én jó kis Hazait használtam ) csíkokra vágjuk , a zöldborsót megfőzzük és a megpárolt hagymához öntjük. Együtt átpirítjuk őket, sózzuk borsozzuk.
A 3 db tojást a 2 dl tejszínnel kikeverjük, majd belereszeljük az 5 dkg sajtot, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.
A tésztát kifőzzük leszűrjük, és a sonkás z.borsós ragura öntjük
A langyos tejbe 1 evőkanál porcukrot keverünk, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel megszórjuk és felfuttatjuk. A kelesztőtálba szitáljuk a meglangyosított lisztet, a közepéb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldséget megpároljuk,. A tejfelt, majonézt, mustárt összekeverjük, és a zöldségekhez adjuk. a kifőtt tésztára öntjük, és a tetejére tesszük a kisült szalonnakockákat, majd resze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucoljuk és felvágjuk nagyobb darabokra, majd annyi vízben, amennyi ellepi, megfőzzük és sózzuk. Amig fő, felaprítjuk a hagymát, és 6 ek olajban megpirítjuk. Ha me...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tésztához a lisztet a sóval elkevertem, hozzámorzsoltam gyors mozdulatokkal a felkockázott margarint, majd a tejföllel összeállítottam a tésztát. Hűtőbe vele kis időre. Addig jöh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű