3 dkg zsír
2 ek méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 db tojás
45 dkg liszt
35 dkg porcukor
25 dkg Rama
4 ek gríz
1 db vaníliás cukor
2 tábla 'Katica' tortabevonó
3 ek baracklekvár
A tojást, a zsírt és a mézet, 2 kanál tejjel, 15 dkg porcukorral és a szódabikarbónával, gőz felett felfőzzük. A lisztet hozzáadjuk és gyorsan összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük, majd 4 részre osztjuk és közepes tepsi hátán, lapokat sütünk belőle. A krémhez, a grízből és a tejből tejbegrízt készítünk, a margarint 20 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a gríz, kanalanként a krémhez adjuk. Az alsó lapra rákenjük a krém felét, egy másik lapot rárakunk és megkenjük a baracklekvárral, majd a következő lapot, amire a maradék krémet rakjuk és erre jön az utolsó lap, amire a csokimáz kerül. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, másnap szeletelhetjük.
A datolyát magozd ki, öntsd fel forró vízzel, hagyd állni 5 percet, majd botmixerrel pürésítsd. Add hozzá a darált diót, a kókuszreszeléket és a kókuszlisztet, keverd el alaposan....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA két egész tojást meg a négy tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat fél óra hosszat keverjük. A fehérjéből keményre vert habot a liszttel együtt könnyedén hozzákeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük meg a tejet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 20 percet állni. A lisztet szitáljuk egy tálba, öntsük hozzá az élesztős tejet, beletesszük a puha vajat is és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: 1. A puha vajra rászórjuk az egy csipet sót, és a lisztet elmorzsoljuk. Ez egyébként egy kedvenc műveletem, olyan ráérősen szoktam csinálni, pedig még így is három...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes