1 közepes fej vöröshagyma
400 g konzerv paradicsom
80 g tonhalkonzerv (olajos)
2 db paradicsom (érett)
1 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
10 db olajbogyó
15 dkg sajt (reszelt, a tálaláshoz)
220 g penne
Megpároljuk a hagymát.
A cikkekre vágott paradicsomot puhára főzzük.
Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és a tonhalat.
Fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal ízlés szerint, majd az olívabogyókat beletesszük.
Összeforraljuk a hozzávalókat.
Kifőzzük a penne tésztát (ne túl puhára).
Tálalás után reszelt sajttal szórjuk.
Lépés: 1 A tehéntúrót szitán átpasszírozzuk, hozzáadjuk a megszitált lisztet, és összegyúrjuk a tojások sárgájával, a tejföllel, a cukorral és a sóval. Pár percig pihentetjük a té...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KönnyűBekapcsolom a sütőt 220 fokra. Minden hozzávalót egy tálban összekeverek. Pár percig állni hagyom, közben egy nagy gáztepsit bekenek zsírral, belisztezem. A tésztát nem nyújtom,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókból lágyabb tésztát dagasztunk, majd kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük. 2. Ha megkelt, négy egyforma darabra vágjuk, gömbölyítjük és hagyjuk 5-10 percig pihenn...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük. Amikor langyosra hűlt, megtisztítjuk és krumplinyomón áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet és a zsírt, majd jól összedolgozzuk. Amikor kész, lisztezett nyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű