Hozzávalók
4-5 db lila hagyma
3-4 ek méz
3 ek cukor
só
kakukkfű
színesbors
édes vörösbor
4 ek olívaolaj
A hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felszeletelni. Egy serpenyőbe elkezdeni felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadni a cukrot és együtt karamellizálni, még szép aranybarna színt kap.Ezután hozzáönteni az olívaolajat, jól összekeverni és rátenni a szeletelt hagymát. Megszórni egy csipet sóval és elkezdeni párolni. Amint kezd a hagyma kicsit összeesni, megszórni egy kevés őrölt színesborssal, és egy kevés kakukkfűvel. (a borstól finom ízt kap, de nem lesz erős) Végül felönteni annyi vörösborral, hogy éppen csak ellepje.Lefedve tovább párolni. Közben többször megkeverni, és ha szükséges még bort önteni hozzá. Végül addig párolni, még a hagyma teljesen megpuhul, és a levét egészen elfőtte. Krémes puha állagú lesz.
Felszeletelve a hozzávalókat fazékban szétfőzzük.60 perc alatt. Botmixerrel pépesítjük. Főzzük sűrűsödésig. Cukrozzuk ízlés szerint.Teaszűrőn átpasszírozzuk. Forrón üvegbe töltjü...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűEzeket lassú tűzön csomómentesre kevertem, majd 2 kapszula probiotikumot szétnyitottam és belekevertem. Az üveg aljába cukormentes málnalekvárt tettem, és a joghurtot rá. Neke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat kétfelé vágom, kimagozom. Tepsit kibélelek sütőpapírral, a paprikákat a vágott végével lefelé belehelyezem. Pici étolajjal megpermetezem, kevés sót szórok rá és előmel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat apróra vágjuk, és összekeverjük a paradicsomszósszal. A hagymát egészen apróra vágjuk, és a paradicsomokhoz adjuk. A szószba nyomjuk a fokhagymát, és beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű