menu

Családireceptkönyv.hu

Legényfogo Leves


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 közepes fej vöröshagyma
300 g csirkemell (filé)
300 g csirkemáj
3 közepes fej burgonya
2 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
1 db petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
150 g gomba - csiperke/sampion
200 g zöldborsó
3 evőkanál étolaj
400 ml víz
200 ml főzőtejszín (15-20%-os)
200 ml tejföl (20%-os)

feketebors (őrölt)
1 evőkanál petrezselyemzöld
1000 ml víz

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk, a csirke mellett vékony csíkokra vágjuk, a májat megmossuk, feldaraboljuk, a zöldségeket meghámozzuk, karikákra vágjuk.

Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a csirke mellett, és fehéredésig pirítjuk.


Hozzáadjuk a zöldségeket is.
Megsózzuk, megszórjuk egy kevés őrölt borssal, adunk hozzá kb. 4 dl vizet. Fedő alatt 10 percig pároljuk.


Majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, és a szeletelt gombát.


Felöntjük 1 liter vízzel és addig főzzük, míg a répa meg nem puhul.

Ha a répa megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót és a májat. Kb. még 10 percig főzzük.

A tejfölt, és a tejszínt csomómentesre keverjük.


Adunk hozzá 1 evőkanálnyi aprított petrezselymet.

A levesbe csurgatjuk a tejfölös keveréket, és összeforraljuk. (Aki szereti, a tárkonyt az a petrezselyemmel együtt teheti a levesbe.)


Legényfogo Leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tárkonyos csirkeragu leves cipóban
Tárkonyos csirkeragu leves cipóban

A husit és a zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk. Közben melegítsünk fel másfél liter vizet a húsleveskocákkal. A hagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd dobjuk rá a hús...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SÜTŐTÖKKRÉMLEVES SAJTROPOGÓSSAL
Avatar Borbély László Kedvelnék Avatar Semenei Angelika Kedvelnék
SÜTŐTÖKKRÉMLEVES SAJTROPOGÓSSAL

A tököt és a burgonyát megmossuk, megpucolva nagy darabokban egy sütőtálcára tesszük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és meglocsoljuk olívaolajjal. Előmelegített sütőben...

Elkészítési idő: 45
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Renáta
Krumplileves
Krumplileves

Világos rántást készítek, meghintem pirospaprikával és felengedem vízzel. Fűszerezem és beleteszem a felkockázott krumplit. Puhára főzöm. Tejföllel tálalom. Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Babgulyás bográcsban
Babgulyás bográcsban

A babot előző este beáztatom. A szalonnát felkockázom és bográcsban kisütöm a zsírját, majd ezen megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, az áttört fokhagymát és a feldarabo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk