menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkés-spárgás penne camembert-rel


Írta:

Elk. idő: 35 PERC
Adag: 4 SZEMÉLYRE
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


30 dkg zöld spárga (tehetünk bele fehéret is) | 40 dkg csirkemellfilé | 10 dkg sárgarépa | 5 dkg vaj | só, bors | 1 dl száraz fehérbor | 4 dl főzőtejszín | 1 dl tej | 5 dkg reszelt parmezán | 8 levél bazsalikom | 40 dkg penne tészta | 20 dkg camembert

Elkészítés:


1. A spárgát megpucoljuk, majd 5 cm-es darabokra aprítjuk. A csirkemellet felkockázzuk. A répát megpucoljuk, feldaraboljuk, forrásban lévő sós vízben 4-5 percig előfőzzük. A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.

2. Egy magas falú serpenyőben a vajon kissé megpirítjuk a spárgát, majd hozzáadjuk a csirkemellet, sózzuk, addig pirítjuk, amíg a csirke elveszti nyers színét.

3. Ekkor hozzáadjuk a répát és a fehérbort, majd megborsozzuk. Pár percig forraljuk, majd belekeverjük a tejszínt, a tejet, a parmezánt és az aprított bazsalikomot.

4. Összeforgatjuk a leszűrt tésztával, a kockázott camembert-t tálalás előtt szórjuk rá.

Trükkök, tippek, praktikák:


KALÓRIA: 1009 K

Csirkés-spárgás penne camembert-rel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rozsdás csirke
Rozsdás csirke

A kisütésnél nem fontos a zsiradék, de aki szeretné, hogy hirtelen ropogósra süljön, az őre akkor lehet 1 evőkanál olaj alá, vagy önmagában mehet egyből a serpenyőbe, vagy a tepsib...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar  HEDONISTA TEJSZÍNES-SAJTOS CSIRKE
HEDONISTA TEJSZÍNES-SAJTOS CSIRKE

A húst ketté vágjuk (ha nagyobbak a darabok), beleforgatjuk a lisztbe, majd a tojásba, végül az ementáli és füstölt sajt keverékébe. Egy hőálló tálba rendezzük a húst. (A sajtba fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes-csípős csirkeszárny
Mézes-csípős csirkeszárny

A csirkeszárnyakat feldarabljuk, a szárnya hegyét eltesszük levesnek, most csak a húsosabb részekre van szükségünk. Elkészítjük a pácot: egy tálba összekeverjük a sűrített...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás, gombás töltött csirkemell
Sonkás, gombás töltött csirkemell

1. A csirkemellek ducibb oldalán a húst lapjában fölszúrjuk, és a kés hegyét ide-oda mozgatva (esetleg az ujjunkkal) a szeletek belsejét kissé kitágítjuk, hogy legyen helye a tölte...

Elkészítési idő: 50 min
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk