Hozzávalók 24 darabhoz:
50 dkg krumpli
15 dkg liszt
5 dkg vaj
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás
1 fokhagyma
só
bors
szerecsendió
Panírozáshoz
2 tojás
zsemlemorzsa
A krumplit hámozd meg, mosd meg, vágd apró kockákra, majd sós vízben főzd meg körülbelül 20 perc alatt. Még melegen törd meg. Ha kihűl, keverd hozzá a vajat, a tojást, a zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselymet, nyomd bele a fokhagymát, és sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval.
Formálj a masszából tetszés szerint 4-6 centi hosszú, 2 centi vastag rudacskákat. Forgasd a kis hengereket először a felvert tojásba, majd pedig a zsemlemorzsába. Forró olajban süsd aranybarnára körülbelül öt perc alatt, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
A zöldségeket megmostam,végeiket levágtam és feldaraboltam. Egy serpenyőben kókuszolajon elkezdtem megpárolni, fűszereztem, lefedtem és hagytam puhulni.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. A krumplit meghámozzuk és kockára vágva, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük. 2. Közben forró olajon az apróra vágott hagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a friss petrezselyemzö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Tisztítsuk meg a burgonyát, mossuk meg, majd tegyük egy nagyobb tálba. Ha a burgonyák nagyobbak akkor vágjuk el őket, majd szurkáljuk meg egy fogpiszkálóval mindegyik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hajdinát, langyos vízben megmostam és szűrőkanálon keresztül hagytam lecsöpögni. Egy megfelelő méretű edényben 2-3 evőkanál olajat forrósítottam és erre öntöttem a lecsepegett h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű