Hozzávalók:
1 l 2,8 %- vagy 3,5 %-os tej, 500 g félzsíros tehéntúró,
60 g vaj, 1 tojás, 1 kk. só, 1 kk. szódabikarbóna
Fűszerek:
3 gd. fokhagyma, 1 kk. petrezselyem,
de lehet más is
A túrót krumplinyomóval alaposan áttörjük.
A tejet feltesszük főni, ha forró, hozzáadjuk az áttört túrót.
A legmagasabb fokozaton 5 percig főzzük.
Egy nagyobb, apró lyukú szűrőbe borítjuk, és nyomás nélkül leszűrjük a savót.
10 perc alatt szépen összeáll és nem fog már csöpögni.
Ezt követően teflonos edénybe tesszük, jól elkeverjük benne a vajat, tojást, sót, szódabikarbónát, ízlés szerinti fűszereket.
Tűzhelyre téve, közepes (3) fokozaton 10-15 percig főzzük, míg nyúlós, csomómentes nem lesz és elválik az edény oldalától.
Egy kisebb tálba tesszük és hűvös helyen hűlni hagyjuk.
Kb. 2 óra elteltével egy tálcára vagy deszkára borítjuk és 1-2 napig spájzban száradni hagyjuk.
Fűszerezhetjük köménnyel, snidlinggel, fokhagymával, zöld-fűszerekkel.
Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd kezdjük el karamelizálni a cukrot. Dobjuk rá az apróra vagy csíkokra vágott lilahagymát és pároljuk addig, míg meg nem puhul. Sózzuk, bo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát apróra vágjuk, majd egy lábasba zsiradékot (olajat) teszünk. Készítünk sós, ecetes, cukros vizet (amit a salátára szoktunk tenni). Ráöntjük az olajra és erre tesszük a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Alaposan megsikáljuk a burgonyát, villával megszurkáljuk. 2. Mikróban puhára főzzük. Nekem kb. 20 dkg volt, 1000 W mikróban olyan 4 perc körül készen van. 3. Vágjuk félbe, és...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűTisztítsuk meg a burgonyát, mossuk meg, majd tegyük egy nagyobb tálba. Ha a burgonyák nagyobbak akkor vágjuk el őket, majd szurkáljuk meg egy fogpiszkálóval mindegyik darabot. A fo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű