Hozzávalók: 50 dkg liszt
0,8 dl étolaj
20 db édesítőszer (vagy 10 dkg cukor)
+ 2 evőkanál cukor
4 dkg friss, vagy 1 cs. szárított élesztő
1 cs. vaníliás cukor
pici só
kb. 3,5 dl tej
- 1 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A tejet felmelegítjük, elkeverjük benne az édesítőszert, a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
Keverőtálba tesszük a lisztet, olajat, sót, a felfuttatott élesztőt, és fakanállal, vagy géppel jól kidolgozzuk. A tészta egyharmad részét kivesszük, és beledolgozzuk a kakaót (esetleg pici tejet adunk hozzá). Ezután a világos és barna tésztát egyenként kisodorjuk, egymásra fektetjük, és felsodorjuk. Kivajazott, lisztezett kuglóf-formába tesszük, kb. 1 órát szobahőmérsékleten kelesztjük. 150°-on, kb. 50-55 percig sütjük.
Őzgerinc-, vagy valamilyen hosszúkás formában csíkos kalácsként is süthetjük. (Vagy akár kakaó nélkül, pl. mazsolával)
Jó étvágyat hozzá!
1. A lisztben morzsoljuk el a vajat, majd adjuk hozzá a joghurtot és gyúrjuk össze a tésztát. (bár nekem össze szokott állni a tészta, de ha nem állna össze, adjunk hozzá pici hide...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amíg az élesztő életre kel, megolvasztjuk a vajat, de óvatosan, oda ne kapjon. Egy tálba beletesszük a meleg vizet, az él...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztás részhez 1.25 kg fejes káposzta 5 evőkanál étolaj 4 púpozott evőkanál kristálycukor 1 evőkanál só fekete bors (őrölt) A tészta főzéshez 500 g tészta - fodros nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük hozzá adom a kókuszzsírt és a kéz meleg vizet a robotgép dagasztó karjával kb. 5 percig keverjük, kilisztezett szilikon lapra borítju...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes