- 500 ml víz
- 6 db kardamom
- 6 db szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 3 cm gyömbér
- 2 db fekete tea filter
- 250ml sűrített tej
- 2 lapos ek. cukor
Kardamomot késsel kicsit megtörjük, majd szegfűszeggel, fahéjjal, pucolt és darabolt gyömbérrel az 500 ml vízben felforraljuk. Hozzáadjuk a 2 teafiltert - 3 percig forrásban lévő vízben állni hagyjuk, majd kivesszük. Mehet bele a sűrített tej és a cukor, 2x felforraljuk, majd átszűrve tálaljuk.
Minél több a fűszer, ill. tovább hagyjuk forrni, annál intenzívebb lesz az íze.
A tésztához valókat gyúrd össze, majd csomagold folpackba, és tedd félre pihenni. Olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, tedd rá a darált húst, és ízlés szerint fűszerezd sóv...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyűcsirkét lebőrözzük. Ha combot is teszünk bele, akkor a csont mellett kissé bevágjuk, hogy gyorsabban átsüljön. A csirkemell filét, ha vastag, két szeletre vágjuk (ne legyen túl vék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot alaposan megmossuk, ha vannak rajta vastagabb szárak, azokat levágjuk. Ezután a leveleket felaprítjuk, majd vaj és olívaolaj keverékén rövid idő alatt megfonnyasztjuk. H...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMogyoró/Satayszósz 1. A mogyorószemeket szárazon megpirítjuk. 2. A chilipaprika zöld szárát (ha kevésbé csípősen szeretjük, a magjait is) eltávolítjuk. 3. Minden hozzávalót össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz