menu

Családireceptkönyv.hu

Párizsi krém, ganache


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Csokoládé
Tejszín
Vaj

Elkészítés:


A ganache a későbbi felhasználástól függően sokféle lehet, de minden esetben jó minőségű csokoládéból és tejszínből készül. A ganache-hoz általában vajat is szokás adni, ettől selymesebb és csillogóbb lesz.

1.A ganache készítéséhez a csokoládét törd darabokra, és tedd egy tálba.
2.Forrósítsd fel a tejszínt és a vajat. Nem kell teljesen felforralni, csak addig melegítsd, amíg az edény szélén apró buborékok meg nem jelennek.
3.Öntsd a forró tejszínt a csokoládéra, és várj egy percet, amíg elkezd olvadni.
4.Keverd át néhányszor a csokoládét, amíg teljesen fel nem olvad, és egyneművé nem válik.
5.A ganache vagy párizsi krém kész. A felhasználástól függően esetleg kihűteni szükséges, vagy készítéskor további hozzávalókat – pl. finom alkoholt, cukrot – lehet hozzá adni. Ezt minden esetben az adott recept mondja meg.

Trükkök, tippek, praktikák:


A ganache krém különböző arányban tartalmazza a csokoládét és a tejszínt.
Nagyjából 1:1 arány esetén – vagyis pl. 250 g csokihoz 250 ml tejszín – valóban krémről beszélünk, ami süteményekben krémként vagy tortabevonóként használható.
2:1 arány esetén – 250 g csokoládé és 125 ml tejszín – sűrűbb krémet, kihűtve szilárd de jól formázható állagot kapunk, amit pl. a trüffel alapanyagaként használhatunk.
3:1 arány esetén a ganache krém kihűtve már vágható.

Párizsi krém, ganache

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Puha mézeskalács
Puha mézeskalács

A sütőt 180 fokra melegítjük, a tepsire sütőpapírt vágunk. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszereket alaposan elkeverjük. A vajat meglágyítjuk, belekeverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Puha linzer Keresztmamától
Puha linzer Keresztmamától

összegyúrjuk, , ha nem ragad, nem kell pihentetni. Ha ragad, a hűtőbe tehetjük. Nagyon vékonyra nyújtjuk,, szaggatjuk, 170-180 fokon sütjük. Vastagon kenjük meg lekvárral. Másnap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás - Almás krémes
Almás - Almás krémes

1. A sütőt előmelegítjük. 2. A tojások sárgáját, a kristálycukrot és a vizet fehéredésig keverjük. 3. Aztán felverjük jó keményre a tojások fehérjét. 4. A hab felét bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Keksz csokis perec
Keksz csokis perec

A lágy vajat morzsoljuk össze a száraz hozzávalókkal. A tejfölt, és a tojás sárgáját hozzáadva gyúrjuk tésztává.Hűvös helyen legalább 1 órát pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyúj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk