1 kg rövidkaraj,
3 dkg vaj,
2 dl tej,
mokkáskanálnyi kakukkfű,
fél citrom leve,
kevés só.
A karajt csontjától és zsírjától megtisztítom, és a húst forró vajban körös-körül átsütöm. Leöntöm annyi tejjel, hogy ellepje, megsózom, hozzáadom a kakukkfüvet meg a citromlevet, és lefedve lassú tűzön addig párolom, amíg a hús meg nem puhult. Tej nem marad alatta, csak sűrű, világosbarna mártás. A pecsenyét felszeletelve tálra rakom, és az alatta maradt mártással megöntözöm. (Ha nincs kakukkfüvünk, akkor 2-3 fokhagymagerezddel is ízesíthetjük, esetleg ízlés szerint a kakukkfű mellé is tehetünk fokhagymát.) Burgonyapüré illik hozz
A krumplit megfőzzük sós vízbe , áttörjük teszünk hozzá vajat petrezselyemzöldet gombócot formálunk közepét benyomjuk teszünk bele reszelt sajtot hós masszát visszatesszük sülni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsamellfiléket beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk. 14 percig sütjük forró vajban, letakarva a bőrös felén alacsonyabb hőfokon, majd átfordítva még 5 percig. Ezután fóliába csomagolv...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon üvegesre pirítjuk. 2. Közben a húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, majd 3-4 percen át sütjük a hagymával együtt....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTojásos lecsót készítünk. A szalonnát kis kockákra vágjuk, serpenyőbe tesszük, pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Ha lepirult, hozzátesszük a paprikaszeleteket, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű