menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes-paradicsomos tészta


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1.5 evőkanál olívaolaj
150 g sűrített paradicsom
1 dl főzőtejszín (15-20%-os)
1 csipet kristálycukor
2 csipet só
2 csipet feketebors (őrölt)
bazsalikom (friss, vagy szárított)

Elkészítés:


A vöröshagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben olajat melegítünk és elkezdjük benne üvegesre pirítani a vöröshagymát. A fokhagymát megtisztítjuk és szintén felaprítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymához és pár percig pirítjuk, vigyázva, nehogy megégjen. Közben felrakjuk forrni a tésztának való vizet, kevés sóval, majd belerakjuk a tésztát is főzni, hogy mire kész a szósz, a tészta is megfőjön. Az hagymákhoz rakjuk a paradicsomsűrítményt és a fűszereket, cukrot, sót, borsot. Pár percig kevergetjuk, majd hozzáöntjük a tejszínt is. 4-5 perc kevergetés után kész is a szósz.A tésztát leszűrjük és összekeverjük a paradicsomos-tejszínes szósszal. Friss zöldfűszerekkel és parmezánforgáccsal tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dorottya
Vadas csirkemell
Vadas csirkemell

1. A hagymát felkockázzuk, a zöldségeket megtisztítjuk és darabokra vágjuk. 2. A húst vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk. 3. A hagymát üvegesre pirítjuk az olajon, majd rátesszü...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsis túróscsusza
Tepsis túróscsusza

Felteszünk forrni 4 liter vizet. A szalonnából levágunk 4 vékony szeletet (rajtuk hagyjuk a bőrt, különben nem kunkorodnak fel), és tarajosra bevagdossuk. A maradék szalonnát apró...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Carbonara
Carbonara

A tésztát kifőzöm, de használhatunk maradék tésztát is. A szalonnákat apró kockára vágom, zsírjára sütöm, amikor már szép aranybarnára pirult, hozzá adom a kifőtt tésztát és néhán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kürtős kalács
Kürtős kalács

Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejben. A lisztből, tojásból, margarinból, 15 dkg cukorból, felfuttatott élesztőből és a tejből készítsünk egy kelt tésztát. Kelesszük kétszere...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk