1 doboz még nem érett kiwi (kb 60 dkg)
250 g cukor
300 ml víz
4-5 szelet friss gyömbér
10-12 borókabogyó
1 citrom leve és héja
A citromot krumplihámozóval meghámozzuk, a sárga héját apró csíkokra vágjuk, a gyömbér szeleteket szintén. A cukrot vízben feloldjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott gyömbért, a borókabogyókat és a citrom héját majd felfőzzük és lassú tűzön 5-10 percig rotyogtatjuk, hogy a fűszerek aromája átjárja a szirupot. Közben a kemény húsú kiwit meghámozzuk, szeletekre vágjuk,hozzáadjuk a sziruphoz és pár percig pároljuk. A kiwiszeleteket sterilizált befőttesüvegbe áttesszük, majd felöntjük a fűszeres lével. Leheletnyi NátriumBenzoátot hintünk a lére, majd befőző fóliával befedük és jó erősen rácsavarjuk a lapkát. Dunsztoljuk.Egy nagyobb fedhető edénybe konyharuhát fektetünk, beleállítjuk a befőttes üvegeket, majd az üvegek 3/4 részéig megtöltjük vízzel. Melegítjük a vizet, megvárjuk amíg az üvegek belsejében a folyadék gyöngyözni kezd. Ezen a hőmérsékleten tartjuk 15 percen át, majd elzárjuk a gázt, a befedett edényeket betakargatjuk és így hagyjuk kihűlni.
A meggyet kimagozom. Összekeverem a cukorral. 1-2 napig állni hagyom, közben kevergetem. Nem szeretem, ha túl édes, ezért a mennyiség a meggy savanyúságától függ. A meggyeket szét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lekvár elkészítéséhez érett tököt válasszunk. Hámozzuk meg, magozzuk ki ás vágjuk nagyon apró kockára. A tököt dolgozzuk össze a cukorral, a citromok kifacsart levével és ízlés s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű