» 1 kg sütőtök
» 50 dkg cukor
» 2 citrom
» gyömbér
» szalicil
A lekvár elkészítéséhez érett tököt válasszunk. Hámozzuk meg, magozzuk ki ás vágjuk nagyon apró kockára. A tököt dolgozzuk össze a cukorral, a citromok kifacsart levével és ízlés szerint gyömbérrel. Pihentessük 12 órán át, hogy összeálljanak az ízek. Ezután elkezdjük hevíteni és takarékon addig pároljuk folyamatos kevergetés mellett, amíg besűrűsödik. Ha kész üvegekbe töltjük, mindegyikbe teszünk egy késhegynyi szalicilt, majd rögtön lezárjuk.
A gyömbért összeturmixolom, majd szitán átszűröm, hogy a szálai fent akadjanak. Összeturmixolom az almát is a cukorral, a vaníliamagokkal (eredetileg nem kerültek bele a magok, csa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott és negyedelt birsalmákat a magházuk eltávolítása után felkockázzuk, és kevés vízben, fedő alatt pépesre főzzük. Szitára öntve jól lecsepegtetjük, majd áttörjük, és kimé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szilvát megmossuk, kimagozzuk és apróra ledaráljuk. Lábasba rakjuk majd hozzáadjuk a cukrot, csokit és a vaniliás cukrot. Jól összekeverjük és a forrástól számítva 5 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancsokat alaposan megmosom, majd felteszem 2 liter vízben főni. Igen, egészben! Ha kell, teszek rá valamit (pl tányér) hogy ne ússzanak. Amikor forr, takarék lángra teszem és...
Elkészítési idő: sok Nehézség: Közepes