Kétféle meggyet raktam el. A hólyagmeggyet leszáraztam, többsoron megmostam, üvegekbe raktam.
Az alsó sor 9 üvegre 2 evőkanál cukrot szórtam, a másik 9-re 2 evőkanál xilitet üvegenként. Buborékmentes ásványvízzel (még mindig nagyon klóros a vizünk) feltöltöttem őket és a tetőt rájuk csavarva egyenként fejreállítottam, hogy lássam, rendesen zár a tető. Két sorban a gépbe raktam az üvegeket, feltöltöttem hideg vízzel úgy, hogy a felső sor 3/4-éig érjen a víz. Egy deci 20%-os ecetet is öntöttem a vízbe.
Bekapcsoltam a gépet 80 fok 30 percre. Némelyik szem kirepedezett, de remélem ez csak szépséghiba.
Hagytam a gépben kihűlni őket. Kivettem és egyenként szárazra törölgettem az üvegeket, és újra fejreállítottam néhány másodpercre. Egy sem folyt, remélem mindegyik eláll.
Az Érdi bőtermő fajta apróbb szemű meggyet kimagvaltam (kézzel, mert kétféle meggymagozóm is van ugyan, de egyiket sem szeretem, a gémkapcsos meggymagozáshoz pedig ügyetlen vagyok), üvegekbe raktam. Fele tetejére 2 evőkanál cukrot és 2 evőkanál rumot öntöttem, a másik felét ugyanígy csináltam, csak xilittel. Azonnal rájuk csavartam a tetőket (semmi folyadékot nem öntöttem rájuk) és mentek a gépbe 80 fokon 30 percre. Mire kiszedtem őket, nyakig levet eresztett mindegyik.
Az almalevet a zselésítő kivételével a többi hozzávalóval együtt felforraljuk és ekkor hozzáadjuk az agar-agart ( vagy a zselésítőport), pár percig forraljuk, majd kihalásszuk a gy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított epret, a nyírfacukrot és a dzsemfixet öntsük egy főzőedénybe. (A legjobb, ha van egy olyan lábosunk, amit csak erre használunk). Facsarjuk rá a fél citrom levét, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLereszeljük az almát, szalicilt teszünk rá. egy napig hagyjuk pihenni, majd üvegekbe rakjuk a levével együtt. Lekötözzük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztijuk,ledaráljuk vagy apróra vágjuk.A sóval alaposan össze keverjük.Kis üvegekbe rakjuk jó alaposan tömjük meg,hogy a levegő kiszoruljon.Pici olajat tehetünk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű