menu

Családireceptkönyv.hu

Szilveszteri töltött szerencsemalackák


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


♥KELT TÉSZTA:
40 dkg liszt
1 cs porélesztő
1 tojás
2 dl joghurt
1 dl langyos tej
kk cukor

♥VAJAS TÉSZTA:
15 dkg liszt
10 dkg margarin

♥TÖLTELÉK:
kolbász, pizzaszósz, sajt, párolt zöldség, sonka
♥KENÉS:
1 tojás (külön sárgája külön fehérje)

Elkészítés:


Először elkészítjük a kelt tésztát alaposan összedolgozva a hozzávalókat.
A meleg tejben oldd fel a cukrot, morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel pár perc alatt, majd dolgozd össze a többi hozzávalóval.
(Robotgéppel is lehet) Ha a tészta sima és fényes, meleg helyen pihentesd, hogy megkeljen.
Készítsd el a vajastésztát. A hozzávalókat gyúrd össze, majd dolgozd el a megkelt tésztával..
Nyújtsd ,ki a tésztát 1/2 ujjnyi vastagra és pogácsaszaggatóval vágd ki a fejeket. Helsezd a kivágott lapok felét a sütőpapírra, majd tedd rá a tölteléket.
Fedd be egy másik lapocskával. Kend meg tojásfehérjével.
Szaggasd ki az orrát kisebb formával, készítsd el az orrnyílásokat, majd kisebb pogácsaszaggatóval a füleket. ( a körlapot 4 cikkelyre vágod) Készítsd el a szemeket fekete borsból.
Hagyd a kész fejeket 1/2 órát pihenni, majd kend le őket tojássárgával.
A sütöt melegítsd be, a sütőbe tegyél egy lábasban vizet, majd süsd ki a tésztát.

Szilveszteri töltött szerencsemalackák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkeragu leves zabgaluskával
Csirkeragu leves zabgaluskával

A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát felaprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és a zöldborsó kivételével felkockázzuk. Egy nagy lábosban felhevítjük az...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Habcsók
Habcsók

A tojásfehérjét gőz felett melegítjük, beleöntjük a cukrot. Akkor jó, ha nem érezni benne a cukrot, utána windhabbá verjük. Csillagcsöves habzsákból különböző formákat nyomunk ki...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Provence-i sült bárány
Provence-i sült bárány

A húst megmossuk, megtisztítjuk a felesleges faggyútól. Sóval és a fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A hagymát karikára vágjuk, a felét tál aljára terítjük. Célszerű eleve olyan tál...

Elkészítési idő: 300 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Német kuglóf
Német kuglóf

Egy közepes méretű kuglóf formát kikenünk zsírral. Az aljára vaj szeleteket vagdossuk, meghintjük a mandulával, félretesszük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A puha vaj...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk