1,5 bögre cukor (a bögre 2 dl-es)
2 tojás
3 dl tej
3 bögre finomliszt
2 dl napraforgóolaj
1 csomag sütőpor
csipet só
1 kg cseresznye
4 e.k. vaj (olvasztott)
2 e.k. cukor
szóráshoz cukor
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A hozzávalókat a cseresznye kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként kisebb adagokban.
Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát beleöntjük. Magozott cseresznyével a tetejét megszórjuk. Kb 25 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Még forrón alaposan megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk a tetejét cukorral.
Kezdjük a felső réteggel, mert ennek picit hűlnie kell. Elkezdjük karamellizálni a 8 dkg cukrot, majd mikor már felolvadt, hozzáadjuk a mézet, kis keverés után az összetört (nem da...
Elkészítési idő: 1 1/2 Nehézség: NehézVízgőz felett felmelegítjük a mézet a cukrot a tojást és a kakaóport.Hozzáadjuk a lisztet a szódabikarbónát és összegyúrjuk.Ha túl keménynek találjuk a tésztát 1-2 evőkanál tejet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA reszelt almát, a hozzávalókkal kikeverjük, vajjal kikent, lisztezett tepsibe tesszük, megszórjuk dióval, 160 - 180 fokon kb 3/4 óra hosszat sütjük ( tűpróba )Mikor kihűlt én megs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk, és megsütjük (36x26). Egy liter vizet felteszünk forrni, belerakunk 20 dkg cukrot. 2 dl vízben elkeverjük a pudingporokat. Közben a feh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű