Egy jó nagy, vagy két kisebb zsenge karalábé, csipet só, 1 ek. vaj, kevés friss petrezselyem.
A karalábét meghámozzuk, kockára vágjuk, majd annyi, enyhén sós vízben, ami éppen ellepi, puhára főzzük. Közben a zöldborsót is megpároljuk. Leszűrjük a karalábét, majd a vajjal pürésítjük. Elkeverjük benne a zöldborsót és az aprított petrezselymet. Bármilyen feltéttel tálaljuk, de én most sárgarépás lencsefasírtot készítettem hozzá.
Lencsefasírt: 30 dkg lencse (lehet konzerv is), 2 szál sárgarépa reszelve, 1 db vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 ek. majoránna, 2 db tojás, 2-3 ek. zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
A lencsét enyhén sós vízben, 1 db babérlevéllel megfőzzük, ha megpuhult leszűrjük. Pépesítjük, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, az aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Fűszerezzük, majd a tojásokkal és a morzsával jól összedolgozzuk. Kisebb pogácsákat formálunk, majd forró olajban kisütjük.
A tojásokat a joghurttal jól összekeverjük, hogy krémes állagú legyen. Beleszórjuk a cukrot, hozzáadjuk a vaníliát és a reszelt citromhéjat. Egy tepsit bélelj ki papírral és tégy b...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűcsirkecombok fűszerezése A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd tegyük félre, amíg a „mázat” elkészítjük. Keverjük a szójaszószt a barna cukorral egészen addig, a...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesHa nagyon kemény a körte: akkor citromos vízben ¾ keményre főzöm. Kiveszem a levéből a megpuhult körtét, itatóson leszárítom, és egy serpenyőben vajban aranybarnára karamellizálom...
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A répát kis lyukú reszelőn lereszeljük. Egy tálban összekeverjük a darált diót, édesítőszert, szódabikarbónát, a fűszereket és a reszelt répát. Eg...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű