1 db nagyobb pulyka felső comb, 2 sz. szalonna, vagy sonka, 1 db vöröshagyma, 4 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér+zöldje, 1 cs. fagyasztott fejtett bab, só, bors, 2 dl testes vörösbor, fél csomag hajdina.
A pulykacombot kicsontozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A szalonnát kockázzuk, zsírját kisütjük. Hozzáadjuk a húst és saját levében pároljuk. Amikor elfő a leve, még pár percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babot, a szeletelt vöröshagymát és a karikára vágott zöldségeket. Összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel és a vörösborral, hogy bőven ellepje. Fedő alatt főzzük. Amikor már majdnem puha, belekeverjük a hajdinát és készre főzzük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvákat félbevágjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy kiskanál fahéjas porcukrot a mag helyére. A krumplit kockára vágjuk, puhára főzzük sós vízben, majd jól lecsepegtetjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűegtisztítom és szeletekre vágom a gombát. Margarinon megfonnyasztom a szálakra aprított hagymát. A sárgarépát karikára vágva, a gombát pedig szeletekre vágva teszem hozzá. Beleresz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágja szeletekre a mozzarellagolyót, majd vágja a csirkemelleket 2-re. Kenje el a Philadelphia ® -ot a csirkemell belsejében, tetejére helyezzen egy szelet mozzarellát, és tegye ho...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű