15 dkg vaj
21 porcukor
25 liszt
3 egész tojás
3 db citrom
1 cs.sütőpor
áfonya, mazsola
vaj, porcukor, tojássárgája kikever, citrom leve hozzáad.
liszt elkever sütőporral , hozzáad a masszához.
tojásfehérje habnak felver, hozzáad a masszához.
220 fokon 15 perc , utána 200 fokon , kb 30 perc.
tűpróba
A sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgával tésztává gyúrjuk. Így a hűtőben akár napokig is eláll a tészta és bármikor felhasználható...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rebarbarát megtisztítjuk, feldaraboljuk 2-3 dkg eritrittel és 1 kávéskanálnyi fahéjjal ízesítjük. A zsírt az eritrittel habosra keverjük, majd a tojás sárgákkal és utána belead...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. Kemény habbá verem a tojást a cukorral 2. Összekeverem a lisztet a sütőporral 3. Előző kettőt összekeverem 4. 175 fok, alsó felső sütésen, 30-40 percig sütöm
Elkészítési idő: 40p Nehézség: KönnyűA vajat morzsoljuk össze a liszttel, szitáljuk hozzá a porcukrot, adjuk hozzá a sót, a vaníliát és a tojást. Gyúrjunk belőle sima tésztát. Formáljunk belőle egy golyót, csomagolj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű