menu

Családireceptkönyv.hu

káposztasaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej káposzta
1 sárgarépa
1 fej vöröshagyma (a színesebb összhatás érdekében lilahagyma is lehet)
1 evőkanál porcukor (édesítőporral is helyettesíthető)
kb. 1,5 dl majonéz (én light változattal készítem)
1 evőkanál ecet
2 evőkanál citromlé
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:


A megtisztított zöldségeket aprítsuk fel egy nagy tálba: a káposztát és répát kockázzuk fel, (de felcsíkozva is mehet), a hagymát is kockázhatjuk, de akár le is reszelhetjük nagylyukú reszelőn. A többi hozzávalót egy másik edényben először keverjük össze (kézi habverővel nagyon egyszerű és gyors), majd ezt löttyintsük rá a zöldségekre, és alaposan forgassuk össze az egészet. Tálalás előtt érdemes hűtőben állni hagyni legalább fél órát, hogy az ízek kellőképpen összeállhassanak.

Közben természetesen ne felejtsünk el kóstolni, hiszen egy receptet mindenki a saját ízlése szerint a legjobb, ha elkészít. Aki szereti, ha tocsogósabb, több majonézt adjon hozzá, aki pedig tovább akarja bolondítani a fűszerezést, egy kis őrölt köménnyel próbálkozzon (azzal valóban csínján!). A legügyesebb háziasszonyok saját készítésű majonézzel fokozhatják tovább az élményt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Újévi lencsesaláta
Újévi lencsesaláta

Az előre beáztatott lencsét sós, babérleveles vízben megfőzzük. Még jobb lesz az íze, ha füstölt lében főzzük. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, a mustárral, majd sózzuk, borso...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vegyes vitaminsaláta
Vegyes vitaminsaláta

Egy doboz kefirt, 1 citrom levét keverjünk össze, Sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg a salátát.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvi
Tormakrémes sonkatekercs
Tormakrémes sonkatekercs

A hideg tejszínből habfixálóval kemény habot verünk. A tejszínhabhoz ecetes tormát kanalazunk. A gépsonkaszeleteket deszkára fektetjük, megtöltjük tormakrémmel, majd lazán felsod...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Klasszikus uborkasaláta
Klasszikus uborkasaláta

Egyszerű és finom uborkasaláta recept. Ahány ház, annyi változat. Mi víz nélkül készítjük, saját levében és a tejfölt is el szoktuk hagyni. Az uborka héjával is készíthető, de mi h...

Elkészítési idő: 20+15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk