1 fej káposzta
1 sárgarépa
1 fej vöröshagyma (a színesebb összhatás érdekében lilahagyma is lehet)
1 evőkanál porcukor (édesítőporral is helyettesíthető)
kb. 1,5 dl majonéz (én light változattal készítem)
1 evőkanál ecet
2 evőkanál citromlé
só, bors ízlés szerint
A megtisztított zöldségeket aprítsuk fel egy nagy tálba: a káposztát és répát kockázzuk fel, (de felcsíkozva is mehet), a hagymát is kockázhatjuk, de akár le is reszelhetjük nagylyukú reszelőn. A többi hozzávalót egy másik edényben először keverjük össze (kézi habverővel nagyon egyszerű és gyors), majd ezt löttyintsük rá a zöldségekre, és alaposan forgassuk össze az egészet. Tálalás előtt érdemes hűtőben állni hagyni legalább fél órát, hogy az ízek kellőképpen összeállhassanak.
Közben természetesen ne felejtsünk el kóstolni, hiszen egy receptet mindenki a saját ízlése szerint a legjobb, ha elkészít. Aki szereti, ha tocsogósabb, több majonézt adjon hozzá, aki pedig tovább akarja bolondítani a fűszerezést, egy kis őrölt köménnyel próbálkozzon (azzal valóban csínján!). A legügyesebb háziasszonyok saját készítésű majonézzel fokozhatják tovább az élményt.
A főtt tojásokat meghámozzuk, karikákra vágjuk, és beletesszük egy tálba. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, a kaliforniai paprikát, és a kígyóuborkát pedig apróra felkockázzuk, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat megmossuk és sós vízben feltesszük főni, így könnyebben lejön a héja. Én mindig kb. forrástól számítva 10 percig főzöm. Ezután hideg vízben kihűtjük, megpucoljuk és fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűReszeld le jó vékonyra a káposztát (torzsáját nem) Reszeld, hozzá a sárgarépát az uborkát sózd meg egy kicsit, Hagyd állni, hogy levet ereszen. Két kanál 10% ecetet önts rá és k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrémsajt (pl. philadelphia, én ebből készítettem), túró, majonéz, citromlé, bors, ezeket jól összekeverjük. Hozzáadjuk a petrezselymet, snidlinget, a kis kockákra szeletelt füs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű