menu

Családireceptkönyv.hu

öregtészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 dl langyos víz
csipet só
50 dkg liszt
1 ek. olaj
1 tk. cukor
1 dkg friss élesztő

Elkészítés:


Gépben 20 percig dagasztatom, majd hagyom, hogy alaposan túlkeljen. Nyáron az üsttel együtt beteszem a hűtőbe 10-12 órára, ilyenkor hűvösebb időben maradhat a gépben egész éjszakára. Másnap bekapcsolom a gépet, de csak addig, míg gombóccá gyűri a tésztát. Tálba teszem, letakarva hűtőbe tárolom, akár 1 hétig, 10 napig is felhasználható.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Túrós batyu leveles tésztából
Túrós batyu leveles tésztából

A fagyasztott tésztát kiolvasztottam. Vékonyra kinyújtottam. Pizzavágóval kb.10x10cm-es kockákra vágtam. Mindegyik kocka közepébe egy kanál túrós tölteléket tettem és batyut f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Putnoki tekercs
Putnoki tekercs

A tésztához a tejben felfuttatjuk (kis cukorral) az élesztőt. Egy tálba belemérjük a lisztet, beletesszük a tojást, vajat, sót és ehhez adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt. Alaposa...

Elkészítési idő: 1óra30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kürtöskalács
Kürtöskalács

A kulcskérdés a kürtőskalács készítésnél, hogy milyen formát is használj. Ahogy a képen is látszik, én ilyen speciális, kerámia formákat használok. De ha nincs ilyened se ess kétsé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyér - Boros Vali féle
Kenyér - Boros Vali féle

- dagasztás - ha van idő, 2x 40' kelesztés - jénai + sütőpapír -250 C

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk