menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos cukkinis szósz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kg paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 fej fokhagyma, 1 közepes cukkini, bazsalikom ízlés szerint, só, egy pici cukor.

Elkészítés:


Minden a paradicsommal kezdődik, forró vízzel leforrázzuk, kis szünet után, héjukat lehúzzuk. A kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk pici sóval. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra aprított fokhagymát, bazsalikomot és gyorsan átpirítjuk, hogy a fokhagyma nehogy megégjen. Ráöntjük a paradicsomot, (amit én nem szoktam összevágni, csak főzés közben szétnyomkodni). Sózzuk, pici cukorral ízesítjük, majd közepes lángon kb. 40 percet főzzük. Ezalatt a cukkinit apró kockákra vágjuk, majd a szószhoz adjuk, utána ízesítünk, és még 15-20 percet főzzük. Forró üvegbe szedjük, késhegynyi tartósítószert teszünk a tetejére, majd lezárjuk, fejre fordítjuk 5 percre, és mehet aludni a takarók közé.
Tipp: Télen darált húst,csirkemellet vagy sonka szalámit pirítok hagymásan, vagy simán, és mehet rá a szósz, izlés szerint párolt rizzsel,vagy főtt tésztával kínálom,sajttal a tetején... nagyon finom

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szőlő lekvár Valitól
Szőlő lekvár Valitól

Délután leszemeztem a (fehér) szőlőt majd egy fazékban elkezdtem főzni. Amikor mar a szemek kezdtek szétfőni akkor abba hagytam a főzést. Másnap botmixerrel összeturmixoltam és áts...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Befőtt télire
Befőtt télire

http://www.befottkompotsavanyusag.com/kortebefott-eltevese-telire-egyszeruen.html#more-2431

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mazsolás ananászlekvár
Mazsolás ananászlekvár

Az apróra kockázott ananászt felöntjük a vízzel és lassan legalább 20 percig forraljuk. Botmixerrel pürésítjük, majd beleöntjük a cukor 3/4-ét, a citromlevet, a mazsolát és továb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Diós padlizsándzsem
Diós padlizsándzsem

A padlizsánokat meghámozzuk és centis kockákra vágjuk. A cukrot a vízzel sziruppá forraljuk, hozzáadjuk a padlizsánkockákat, a kettéshasított vaníliarudat, a citrom levét és héját...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk