1 nagy fej vöröshagyma
5 db alma
10 dkg mazsola
5 dkg cukor
1 citromból nyert citromlé
3 ek ecet
1 kk fahéj
1 késhegynyi szegfűszeg
5 dkg dió (darál)
Az apróra vágott hagymát, a vékonyan szeletelt almával lassú tűzön pároljuk az összes hozzávalóval együtt.
Ha lekvár sűrűségű, már kész is.
Kevés tartósítószerrel befőttnek is eltehetjük dunsztolás után.
A hagymát apróra vágom és egy kis olajon üvegesre pirítom, hozzáadom a fűszereket, egy kicsit pirítok rajtuk, majd beleteszem a paradicsompürét és kb 15-20 perc alatt összefőzöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA chutneyt készíthetjük kész birsalmakompótból vagy citromos, szegfűszeges, kevés cukorral ízesített vízben megfőzött nyers birsalmából is. Először lecsepegtetjük a birsalmát. Az...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA lereszelt cheddar sajtot és a kukoricakeményítőt egy lábasba tesszük és közepes lángon elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a tejet és egy kézi habverővel alaposan elkeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat felvágjuk 3-4 darabra, és 30 percre hideg, enyhén sós vízbe áztatjuk. Ezt követően kinyomkodjuk és sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük. (Meghámozni nem szükség...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű