menu

Családireceptkönyv.hu

Pikáns angol almalekvár- csatni


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy fej vöröshagyma
5 db alma
10 dkg mazsola
5 dkg cukor
1 citromból nyert citromlé
3 ek ecet
1 kk fahéj
1 késhegynyi szegfűszeg
5 dkg dió (darál)

Elkészítés:


Az apróra vágott hagymát, a vékonyan szeletelt almával lassú tűzön pároljuk az összes hozzávalóval együtt.
Ha lekvár sűrűségű, már kész is.
Kevés tartósítószerrel befőttnek is eltehetjük dunsztolás után.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Norbert
BBQ natúr
BBQ natúr

A hagymát apróra vágom és egy kis olajon üvegesre pirítom, hozzáadom a fűszereket, egy kicsit pirítok rajtuk, majd beleteszem a paradicsompürét és kb 15-20 perc alatt összefőzöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Birsalma chutney
Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Birsalma chutney

A chutneyt készíthetjük kész birsalmakompótból vagy citromos, szegfűszeges, kevés cukorral ízesített vízben megfőzött nyers birsalmából is. Először lecsepegtetjük a birsalmát. Az...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Sajtszósz
Sajtszósz

A lereszelt cheddar sajtot és a kukoricakeményítőt egy lábasba tesszük és közepes lángon elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a tejet és egy kézi habverővel alaposan elkeverjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Gyors padlizsánkrém
Gyors padlizsánkrém

A padlizsánokat felvágjuk 3-4 darabra, és 30 percre hideg, enyhén sós vízbe áztatjuk. Ezt követően kinyomkodjuk és sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük. (Meghámozni nem szükség...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk