25 dkg cukor
12 dkg liszt
7 tojás
7 dkg kakaó
5 dkg mogyoró
1 zacskó vaníliás cukor
csipet só
Töltelék
15 dkg porcukor
15 dkg kakaó
15 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
7 dl tejszín
kevés zselatinpor
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 35 perc, sütés: 15 perc, pihentetés: 1 óra + 1 éjszaka
A tojásokat válaszd ketté. A sárgákat a cukorral verd habosra. Szitáld bele a vaníliás cukorral vegyített lisztet és a kakaót. A fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, majd a mogyoróval együtt óvatosan forgasd bele a kakaós masszába. Öntsd egy kivajazott, kilisztezett tortaformába, és előmelegített sütőben süsd meg 190 fokon, 10-15 perc alatt.
Amíg a tortalap kihűl, készítsd el a tölteléket. A tejszínt alaposan verd fel, és szitáld bele a kakaóval összekevert porcukrot, majd add hozzá a zselatint, amit a csomagoláson lévő utasítás szerint készíts el. Tedd hűtőbe egy órára, hogy megdermedjen.
A tésztát vágd két vagy három részre, és kend meg a hideg töltelékkel. Az étcsokit darabold fel, add hozzá a vajat, és gőz felett olvaszd meg. A fazekat vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni, majd vond be vele az egész tortát. Több rétegben vidd rá fel, egészen addig, míg vastag, szilárd mázat nem kapsz. Tedd a hűtőbe néhány órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakán át pihenteted.
A 8 tojásfehérjét a cukorral keményre felverem, majd a sütőporos lisztet lazán hozzávegyítem. Sütőtepsibe papírt helyezek, és arra öntöm a masszát. Elsimítom, és előmelegített sütő...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. 2. A habba belekeverjük a tojáskrémet, majd beleszitáljuk a lisztet. 3. Bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlink
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű