10 kg hús (70/30 hús -szalonna)
15 dkg piros paprika
5 dkg bors 2 dkg őrölt kömény
8 dkg foghagyma
22 dkg só
marha selyembél vastagszaláminak, vékony kolbásznak
Húst kockázni, fűszerezni, keverni, darálni, még egyszer átdolgozni, , tölteni. Száradni egy-két nap, füstölés és ismét száradni.
Mélyhűtőben papírba csomagolva is lehet tárolni.
A húst szeletekre vágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A szalonnát felkockázzuk és zsírjára pirítjuk, majd a pörcöt kiszedjük. A megmaradt zsiradékon a hús szeletek mindkét o...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA paradicsompürét, 2 evőkanál olajjal, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel összekeverjük. A húsokat átkenjük a paradicsomos keverékkel, letakarjuk és hűtőben pihentetjük legaláb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA feldarabolt oldalast zöldséges, hagymás, fokhagymás sós-borsos alaplében kis lángon, mint a húslevest szokás, előfőzzük (kb. 2 óra alatt, egész puhára főzzük- szúrjunk bele egy v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon lepirítjuk a felkockázott szalonnát, a felszeletelt hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, jól átpirítjuk. Ízesítjük fokhagymával, sóval, fűszerekkel. Adunk hozzá...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes