menu

Családireceptkönyv.hu

Szegedi cipó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
- 4 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg vaj
- 2 ek cukor
- 1 ek só

Elkészítés:


Dagasztjuk, duplájára kelesztjük, 4- vagy öt egyenlő részre vágjuk. Gömbölyítjük és pihenni hagyjuk pár percig, majd formázzuk, bevágjuk, kb 1 órát tepsin kelesztjük.
220 fokon sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Szilvásgombóc
Szilvásgombóc

A burgonyát héjában megfőzzük. Amikor langyosra hűlt, megtisztítjuk és krumplinyomón áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet és a zsírt, majd jól összedolgozzuk. Amikor kész, lisztezett nyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos-spenótos tészta
Sajtos-spenótos tészta

Főzd ki a tésztát bő, sós vízben körülbelül hat-nyolc perc alatt. Szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Olvaszd fel egy serpenyőben a vajat, tedd hozzá a préselt fokhagymát, és ad...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Sonkás-paradicsomszószos tortellini
Sonkás-paradicsomszószos tortellini

A hagymát, a fokhagymát és a sonkát felkockázzuk. Az olajon megpirítjuk, ebbe beleöntjük a paradicsomot, majd fűszerezzük ízlés szerint. Ezalatt a vizet feltesszük, é...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rakott bologani tészta (Sóbors)
Rakott bologani tészta (Sóbors)

A hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk össze. A sajtot reszeljük le, a bazsalikomot vágjuk finomra. A tésztát forrásban lévő, sós vízben főzzük...

Elkészítési idő: 40+30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk