60 dkg túró
10 dkg búzadara
2 csapott kanál liszt
2 tojás
1 dl tejföl
3 dkg zsir
5 dkg morzsa
Vajon vagy zsíron zsemlemorzsát piritunk
Túró, tojás sárgája , búzadara, liszt, pici só> összedolgozni + felvert tojás fehérje.
Forrásban lévő sós vízben főzzük (kb 5 perc), zsemlemorzsára kiszedjük.
Tejföllel tálaljuk.
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben 8 percet főzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és félretesszük. Egy nagy serpenyőben vagy lábasban felhevítjük az olívaolajat. Ráreszeljük a fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsomómentesre keverjük a búzadarát, a lisztet meg a tejet, és egy órán át állni hagyjuk. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját habosra keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lágy vajat kikeverjük a cukorral. Leszedjük a banánok héját, villával összetörjük őket, majd hozzákeverjük a cukros vajhoz. Beleütünk 4 tojást, elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőpo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA megmosott medvehagymát összeszecskázod, durvára. A mogyorót kicsit összetöröd, és szárazon megpirítod serpenyőben. Ezeket a sajttal, olívaolajjal együtt beleteszed egy darálóba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű