menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás rakott csikemell


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



• 80 dkg csirkemell
• só
• bors
• pirospaprika
• majoránna
• 1 kistejföl
• 5 tojás
• 3 evőkanál liszt
• petrezselyemzöld
• 5-6 fej gomba
• 20 dkg trappista sajt
• 10 dkg szalonna

Elkészítés:


1. A csirkemellet kockákra vágjuk, fűszerezzük sóval borssal és pirospaprikával. A gombát szeleteljük, fűszerezzük majoránnával, félretesszük, a 3 tojást megfőzzük, a tojásszeletővel szeleteljük.
2. A masszát 2 tojásból, 10 dkg reszelt sajtból lisztel, tejföllel összeállítjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágva a masszához adjuk.
3. A szalonnát szeleteljük. A fűszerezett csikemellett, a gombát és a szalonnát a masszához keverjük. A főtt tojásszeleteket benyomkodjuk.
4. Vajazott tűzálló tálba öntjük, a maradék reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, és előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 percig sütjük, addig amég a sajt rápírul.

Trükkök, tippek, praktikák:


Bármilyen körettel tökéletes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldséges rakott csirkemell
Zöldséges rakott csirkemell

A tésztát sós vízben kifőzöm, majd az olajjal kikent sütőtálba helyezem. Ráteszem a vékony szeletekre vágott csirkemellet, a karikára vágott padlizsánt, zöldpaprikát, paradicsomot,...

Elkészítési idő: 3/4 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kelda
Csirkemell bukszában
Csirkemell bukszában

A csirkemellet felszeletelem, ha vastagabbra sikerült, kissé kiklopfolom, sózom, borsozom. A sajtot és a sonkát szintén szeletekre vágom. Minden csirkemellszeletre terítek 1 szele...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TEJSZÍNES-FOKHAGYMÁS-SZELET
TEJSZÍNES-FOKHAGYMÁS-SZELET

A csirkemellet sózom,borsozom és pirospaprikás lisztbe forgatom. Egy lábasba vajon hirtelen elősütöm a husikat,legyen egy kis színe. Visszateszem a lábasba mindet öntök alá kb 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros-ketchupos-tejszínes csirke
Mustáros-ketchupos-tejszínes csirke

A combokat kettévágjuk, majd megsózzuk, borsozzuk. A mustárt, a tejszínnel, ketchuppal, mézzel, sóval, és borssal összekeverjük. Serpenyőben olajon megpirítjuk a combok mindkét old...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk