50 dkg liszt
5 tojás
fél ek só
A tojásokat kézi habverővel kissé felverjük, majd a sóval elkevert lisztben egy mélyedést készítünk és abba öntjük a tojást.
15 percig gyúrjuk.
Nagyon kemény tésztát kapunk.
30 percig fóliába csomagolva pihentetjük, majd tésztanyújtó géppel különböző vastagságú és formájú tésztákat készítünk. Vastagságtól és mérettől függővel fél-egy nap alatt teljesen megszárad.
Dobozban hónapokig eláll.
A tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. Ráöntjük a tojást, majd az olvasztott vajat, és a tejben felfuttatott élesztőt....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA meleg vízből, mézből és az élesztőből kovászt készítünk. Ha a kovász kész, hozzáadjuk a lisztet, olajat, sót és a fokhagymaport. Először villával átdolgozzuk, majd a kezünkkel s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés menete: Elsőként pucold meg a krumplit, és tedd fel főni. Amíg fő, az élesztőt keverd el egy kis langyos cukros tejjel, és várd meg, amíg felfut. Ha már puha a krumpl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edényben összekeverjük a porcukrot, a lisztet és a sütőport. Egy másik edényben az 1 ek. cukorral habosra keverjük a tojásokat, utána hozzáöntjük a tejet. Először csipet sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű