40 dkg spagettitészta
30 dkg mozzarella
1 kg padlizsán
8 dkg reszelt parmezán
só
néhány gerezd fokhagyma
olívaolaj
60 dkg paradicsom
4 evőkanál paradicsompüré
bazsalikom
A tésztát sós vízben kifőzzük. A padlizsánt meghámozzuk, és kb. 2 cm-es kis kockákra vágjuk, megsózzuk, fél órát állni hagyjuk. Az olajat felforrósítjuk, belekeverjük a fokhagymát, és egy percnyi dinsztelés után hozzáadjuk a lecsöpögtetett padlizsánt, a paradicsomkockákat, a paradicsompürét, a bazsalikomot és a sót. Kb. 15 percig pároljuk, míg mártás jelleget kap. Ha kész, összekeverjük a kifőtt tésztával, az egészet egy kiolajozott sütőtálba öntjük, tetejére szórjuk a mozzarella-kockákat és a reszelt parmezánt. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 15 percig sütjük.
Egy lábasba tegyünk 750 ml vizet. Adjuk hozzá a zöld lencsét, sózzuk és főzzük meg 40-50 perc alatt. Egy kis tálkában keverjük össze az őrölt lenmagot a vízzel és hagyjuk állni 8-1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük egy fazékba az olívaolajat, a hagymát, a fokhagymát, a chilit és a gyömbért. Főzzük őket közepes hőfokon addig, míg a hagyma meg nem puhul. Adjuk hozzá az édesburgonyát és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát apróra vágjuk, a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A tojást keményre főzzük. A hagymát és a gombát megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemzöld...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűEgy magas falú serpenyőben készítsünk besamel mártást: a megolvasztott vajon futtassuk meg a lisztet, ne pirítsuk meg, hagyjuk világosan. Majd egy habverővel kevergessük és folyama...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű