90 g zabpehelyliszt (ezt használtam)
40 g búzasikér (ezt használtam)
1 kk só
1 tk porélesztő
1 dl langyos víz
1 ek olvasztott kókuszolaj
Tetejére:
kb. 1 tk tejföl
A hozzávalókat összegyúrjuk és kb. 10 percig pihentetjük. (én ilyenkor szoktam elpakolni magam körül : D ) A tésztát három egyenlő részre osztjuk, formázzuk, tejföllel lekenjük, és előmelegített sütőben megsütjük. (gázsütőben 4-es fokozaton kb. 25 percig sütöttem) Hogy honnan jött az ötlet ehhez a tejfölös kenéshez, azt ne kérdezze senki, mert nem tudom megmondani : ) Csak annyit tudok, hogy – szerintem – nagyon nagyon jó állagú és finom lett.
Az egész adag ch tartalma kb. 70 g, 3 zsemle esetén 23 g ch/db. (100 grammra kiszámolva 33 g ch/100 g)
Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre dag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tálba öntöm a 1,5 dl langyos vizet majd lisztet rászitálom és a tetejére a 2 tk só + elő tészta 10-12 perc dagasztás géppel picit átgyúrom lisztezem a tálat beleteszem a tésztá...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KözepesA hozzávalókból kelt tésztát készítünk, és minimum fél órát hagyjuk kelni langyos helyen. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük olajjal és m...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA száraz és nedves alapanyagokat külön edényben elkeverjük, majd összedolgozzuk őket. 5 percre félrerakjuk a tésztát pihenni. Ezután kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk és 6*6 cm-es l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű