1 kiló csirkemell
1 kiló paradicsom, 1 kiló zöldpaprika
1 evőkanál olívaolaj
2 fej hagyma
1 ek gulyáskrém
só, bors, pirospaprika
Vágd fel a hagymát és kevés olajon pirítsd meg. Dobd rá a karikára vágott paprikát és miután a fedő alatt kicsit
megfonnyadt, szórd meg pirospaprikával. Pár perces pirítás után add hozzá a karikákra vágott paradicsomot is.
Sózd és pici víz hozzáadásával fedő alatt párold még egy kicsit (ne készre). A vékony szeletekre vágott, besózott
csirkemellet tedd le egy kikent jénai tálba és süsd elő. Miután elfőtte a levét, ferdén rétegezd a lecsóval. Alá és a
hús tetejére is mehet, nem baj, ha ellepi. 20 percet süsd és már kész is a finom lecsós csirke.
Kenyér nélkül vacsira is mehet.
A zúzát alaposan megmossuk, és 2-3 darabra vágjuk. Olajon megpároljuk a hagymát, megszórjuk pirospaprikával - érdemes ilyenkor a fazekat levenni a tűzről, nehogy megégjen a paprik...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A rizst és a felszeletelt csirkét egy tálba tesszük. 2. A hagymát, a mozzarellát apróra vagdossuk és a felvert tojáshoz keverjük és fűszerezzük. 3. A rizzsel jól összedo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát megpucoljuk zsíron dinszteljük,mikor már puha rárakjuk a piros paprikát,paradicsom pürét,borsot,zöld fűszereket,sózni csak a végén szabad mert megkeményedik a máj.A csirk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMivel én kacsasütőbe sütöm így nem kell serpenyőbe elősütni. A szép tisztított húsokat a bőrénél beír dalom, a sütőedénybe teszek szilikonos sütőpapírt. A combokat, és a mellét bőr...
Elkészítési idő: 65 min Nehézség: Könnyű