20 dkg fehérliszt
20 dkg graham vagy tk tönkölyliszt
2 dl víz
2 tk. só
3 ek. olívaolaj
1 ek. oreganó
1/2 élesztő
1 dl langyos tej 1 kk. cukor az élesztő felfuttatásához
A dagasztótálba tesszük a lisztet és a közepébe egy kis mélyedésbe szórjuk a kiskanál cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meglangyosított tejjel. Ha felfutott az élesztő a többi hozzávalót is beletesszük a tálba és szépen megdagasztjuk a tésztát, majd hagyjuk a duplájára kelni.
Gáztepsipe sütőpapírt teszünk és a tésztát kb. akkorára nyújtjuk, majd ráterítjük a papírra.
A palacsinta hozzávalóit összekavarjuk, majd olajban kisütjük a palacsintákat. A mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a citromlevet. Minden pala...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Robotgéppel keverjük össze a meleg (nem forró) vizet a cukorral oldódásig. Ha túl meleg (az élesztőhöz) hagyjuk picit hűlni, szórjuk az élesztőport a tetejére, hagyjuk 10 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőtt krumplit átnyomom krumplinyomón melegen! Hozzáteszem a zsírt, s hagyom egy kicsit hülni, majd lassan hozzákeverem a lisztet. Kicsit gyúrom a deszkán, majd hütőbe teszem, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz