menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós batyu Limara módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
• 60 dkg liszt
• 3,2 dl tej
• 1 tojás
• 1 mk. só
• 2-3 ek. cukor
• 8 dkg olv. vaj
• 2,5 dkg élesztő
Ezalatt elkészítettem a tölteléket:
• 50 dkg túró
• 2 csapott ek. búzadara
• 4 ek. cukor
• 1 cs. vaníliás cukor
• 1 citrom reszelt héja
• 10 dkg mazsola
• 2 tojás sárgája
• 2 tojásfehérje kemény habbá verve

Elkészítés:


Az áttört túrót elkeverem a cukorral, búzadarával, citromhéjjal, vaníliás cukorral, tojások sárgájával és a mazsolával. A felvert tojásfehérjét óvatosan forgatom bele.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom, majd kb. 3 mm vastag négyzet alakra nyújtom. 10x10 cm-es négyzetekre vágom, a közepükre teszek egy-egy kanállal a töltelékből.
A négyzetek sarkait középen összefogom, csavarok rajta egyet:
Sütőpapírral bélelet tepsire sorakoztatom őket, hagyom kb. 20 percig pihenni, végül lekenem felvert tojással a batyukat. 180 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 15 percig.

A kenyérsütőgép üstjébe készítettem a vaj kivételével az összes hozzávalót. Elindítottam a dagasztást, majd kb. 10 perc múlva a vajat is az üstbe öntöttem. Szép hólyagos, kissé lágyabb tésztát dagasztattam.
Kelesztőtálban (vagy a kikapcsolt gépben) hagytam duplájára kelni.

Túrós batyu Limara módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Burkifli és pálmalevél
Burkifli és pálmalevél

Az elkészítés a vajas tészta receptnél, viszont az első két hajtás után elég 10-20 percet pihentetni, majd jöhet a másik két hajtás, és már fel is használhatják. A legegyszerűbb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szafi Fitt extra diétás, gluténmentes light paleo ke
Szafi Fitt extra diétás, gluténmentes light paleo ke

A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze őket. 5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Túrós batyu
Túrós batyu

A mazsolát forró vízbe áztatom, közben a többi alapanyagot villával alaposan összekeverem. Amikor a mazsola kicsit megszívta magát vízzel (kb. 10 perc), lecsepegtetem, és a túróhoz...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar MINDENMENTES, TELJES KIŐRLÉSŰ HÁZI KENYÉR (GLUTÉNMEN
MINDENMENTES, TELJES KIŐRLÉSŰ HÁZI KENYÉR (GLUTÉNMEN

1. A vizet egy mérőpohárban vagy egy literes edényben melegítsük meg (mikróban) az 1 ek. mézzel, majd futtassuk fel benne az élesztőt. 2. Eközben mérjük be a turmixgépbe vagy kávé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk