Hozzávalók egy kisebb üveghez: 1 szeletelt citrom héjastól (jól meg kell mosni szeletelés előtt), a felhasznált citrommal nagyjából egyező mennyiségű szeletelt gyömbér, 2 evőkanál méz, 1 csésze víz.
Elkészítés: A gyömbért és a citromot helyezzük az üvegbe, majd öntsük fel egy csésze forrásban lévő mézes vízzel (egy csésze vízhez 2 evőkanálnyi mézet adagolva). Fogyasztásig hűtőszekrényben tárolandó. Érdemes már most elkészíteni, felkészülve a hidegebb, 'megfázós' időszakokra - hűtőben sokáig eláll.
Aki idegenkedik a citromhéjtól, hámozott citrommal készítheti.
Aki nem szereti a gyömbér markáns ízét, kevesebb gyömbérrel készítse.
Természetes összetevőkből ízletes gyógyír készíthető - torokfájás, megfázás esetén jó szolgálatot tesz.
1 evőkanál vajat olvassz fel egy edényben, és pár percen keresztül futtasd meg benne a rizst. Ezután öntsd fel a tejjel és a tejszínnel, add hozzá a cukrot és a vaníliarúd kikap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk. Addig a többi hozzávalót előkészítjük egy nagy tálba. Ha kész az élesztő bele borítjuk és összegyúrjuk. A tésztát kb 50 percig kelesztjük, utána 9 kis cip...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesA paradicsomot, paprikát, feldarabolva felraktam főni, hozzáadtam az aprítógépben pépesre darált vöröshagymát és fokhagymát, majd az az olajat és a sót, (fehér) borsot (A recept s...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KözepesA hagymát apróra vágjuk, a felvágottat felcsíkozzuk, a sajtot lereszeljük. A tejfölt a tojással elkeverjük, a sajt felét beleforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy hőálló tálat kikenünk...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű