menu

Családireceptkönyv.hu

Levesben főtt töltelék


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 db száraz zsemlét vízbe áztatok és kinyomkodom; ehhez
– 2 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágok, zsíron, vagy olajon dinsztelem, a tűzről levéve belekeverek
– 1 nagy csokor apróra vágott petrezselymet-langyosra hűtöm az egészet;
– 6 egész tojást
– sót, borsot, ételízesítőt keverek a zsemléhez;

Elkészítés:


Összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm),,
vagy (egyszerűbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha guriga lenne -így sem megy szét),
és a levesbe teszem a főzési idő felénél.
Néha fordítok rajta, hogy átfőjön.
Ezek a csomagok kb.egy-másfél órát is el szoktak tölteni
a levesben, attól függően, hogy mekkora a mennyiség.
Amihez/amivel pedig együtt esszük, a leves utáni hús,
krumpli, zöldségek + savanyúság.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
RÁNTOTT KELKÁPOSZTA SAJTTAL ÉS SONKÁVAL TÖLTVE
RÁNTOTT KELKÁPOSZTA SAJTTAL ÉS SONKÁVAL TÖLTVE

A kelkáposzta leveleket sós, köményes vízben leforrázom, és a vastag eret levágom laposra. Lecsöpögtetem, és hagyom kihűlni (Ezt általában előtte este megcsinálom).A sajtot hasábok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
A sült paprikát több módon is készíthetjük.
A sült paprikát több módon is készíthetjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anikó
Burgonyafasírt villámgyorsan
Burgonyafasírt villámgyorsan

◦A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük, mintha pürét készítenénk. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk a vajat, majd a tojásokat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Hétzöldséges kuszkusz
Hétzöldséges kuszkusz

A hagymát nagyobb kockákra vágtam, a fokhagymát felszeleteltem, a többi zöldséget pedig kb 3 centis darabokra vágtam. Serpenyőben olajon üvegesre pároltam a hagymát, majd hozzárakt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk