1-kg-os parasztcipó tetejét levágom. A kenyér belsejét a széleibe kihúzom, 8-10 db főtt tojással körberakom. 1 kg jófajta házi savanyú káposztát egy fej hagymával megdinsztelem.Ha kihűlt, lerétegezem a jó puhára főtt és kihűlt, kicsontozott füstölt csülökkel úgy, hogy a káposzta és a húsrétegek közé tejfölt is teszek. Visszarakom a kalapját, szorosan fóliába tekerem és a sütőben jól átforrósítom, hogy az ízek összeérjenek. Jó ha egy éjszakát pihen. Úgy szeletelem mint a tortát és vendégeket hívok hozzá. A siker garantált, mert nagyon finom.
Lehet felezni az adagot.
A krumplit annyi hideg vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje. Hozzáadunk 1 evőkanál sót (ettől ízletesebb lesz), és a forrástól számított 20 percig, fedő alatt, szelíd tűzön puhára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukorica kásadarát egy tálban, bő hideg vízben 2x,3x megmossuk, úgy, hogy a víz színére feljövő könnyű héjat is leöntjük róla a hideg vízzel együtt. Lecsepegtetjük. Ugyan ebben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tepsit kikenünk zsiradékkal. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, vékonyra karikázzuk és a tepsi alján elterítjük, sózzuk, borsozzuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, a fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főtt krumplit, a kolbászt és a tojásokat felszeletelem, majd zsírozott jénaiba rétegezem (minden sort sózok). Középre reszelt sajtot és kefirt teszek, a tetejére pedig jó sok tej...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű