425 gramm savanyú-káposzta (1 zacskó)
1 fej vöröshagyma
egy kanál olívaolaj
pirospaprika
marhapörkölt
1 vegakrém/tejföl
A marhapörköltet elkészítjük, vagy ha ügyesek voltunk, akkor már tettünk félre korábbi, nagyobb adag készítésénél. Egy lábosba egy kanál olívaolajon megdinszteljük a hagymát és rátesszük a pirospaprikát majd jöhet rá a káposzta. Felöntjük egy kevés vízzel és kb fél órát hagyjuk puhulni. Utána jöhet bele a pörkölt, amivel egy újabb fél órán át készre főzzük. Ha kész, egy fél pohár vegakrémet/tejfölt elkeverünk simára a főzelékből kivett lével, majd hozzáöntjük és jól összekeverjük. Tálaláskor a főzelék tetejére mehet még egy kanál tejföl.
A lencsét előző este egy éjszakára beáztatjuk. Az elkészítés napján a beáztatott lencsét egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Hozzáadjuk a vörö...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kelkáposztát összevágjuk, megfőzzük, az első levet leöntjük róla.Meleg vízben visszatesszük főni, belekeverünk köménymagot, fokhagymát,sót, cukrot és borsikafüvet.Pár percnyi főz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krumplit megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk, vagy karikára vágjuk - ahogy szeretjük. Az olajat egy közepes lábasban felhevítjük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és 1 percig kis l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra, a kolbászt karikára vágom. Az olajon üvegesre pirítom a hagymát, majd a kolbászt dobom bele, végül a vajbabot kicsit egybe dinsztelem. Befűszerezem és fel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű