4 db csirkecomb (egész)
8 ek ketchup (ízlés szerint és a csirkecombok méretétől függ a mennyiség)
1 ek méz
20 dkg rizs
400 g gomba
1 ek vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
Az egész csirkecombokat megmossuk, majd kettőbe vágjuk és egy kicsit beirdaljuk, hogy a szósz jobban átjárja a csirkét. A ketchupot, a mézet és a szárnyas fűszerkeveréket összekeverjük.
Ezzel a szósszal jó alaposan bekenjük a combokat, majd egy hőálló tálba tesszük őket. Öntünk alá egy kevés vizet, éppen hogy csak legyen alatta, majd fóliával letakarjuk és 200 fokon 1 óráig sütjük. Amikor megpuhult, levesszük a fóliát, meglocsoljuk a szósszal a combokat, majd még pirítjuk egy kevés ideig.
A rizst megmossuk, teflonos tepsibe tesszük, öntünk rá vizet, hogy ellepje teljesen. Megsózzuk, borsozzuk, egy kis vajat is teszünk bele, illetve a gombát. Fóliával letakarjuk, fél óráig sütjük 200-220 fokon. Néha megnézzük, megkeverjük, hogy ropog-e még.
Az elkészült combokat a gombás rizzsel tálaljuk.
- A gombák héját lehúzzuk, a tönköt kivágjuk. (Utóbbit felhasználhatjuk pl. pörköltnek.) - A gombafejeket egy jénaiba vagy egy kisebb, kiolajozott tepsibe állítjuk, és meghi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMelegítsünk egy teflon serpenyőben kevés olívaolajat. Közben a baconszeleteket félbevágjuk és megsütjük. A toast kenyér mindkét oldalát megpirítjuk a serpenyőben. A megpirult ken...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót készítsünk elő, hogy majd mikor megfő a gnocchi, pillanatok alatt el tudjuk készíteni az ételt. A sajtokat reszeljük le, a sonkát szedjük szét szeletekre, a magva...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vizet feltesszük forrni, majd ha forr, akkor teszünk bele olajat, sót és a tésztát. Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és beleszórjuk a búzadarát. Állandó kev...
Elkészítési idő: 5-15 perc Nehézség: Könnyű